You are currently viewing BUCEGI: Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa reabilitează traseul din Cheile Zănoagei

BUCEGI: Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa reabilitează traseul din Cheile Zănoagei

Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a început reabilitarea traseului afectat în urma viiturilor din Cheile Zănoagei, începând refacerea punctelor de trecere peste apă, construind trei podețe care să uşureze trecerea turiştilor în condiţii de nivel ridicat al apei.
“Chiar daca ziua de sambata 18 Septembrie a fost una linistita, fara evenimente , echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita intrunita la Baza Pestera a inceput reabilitarea traseului afectat in urma viiturilor din Cheile Zanoagei.
Inca de la orele diminetii, salvatorii montani au pregatit materialele si au plecat spre zona mai sus mentionata incepand sa refaca primul traverseu peste apa.
Configurarea finala a traseului va cuprinde trei poduri ce vor fi amplasate astfel incat sa usureze traversarea de catre turisti chiar si in cazul in care nivelul apei se va ridica peste cotele normale de siguranta.
Multumim pe aceasta cale celor de la Rotary Club Targoviste si Parcului Natural Bucegi fără de care acest proiect nu ar fi fost sustinut si implementat, sprijinul lor fiind de un real interes atat pentru noi, salvatorii montani cat si pentru turistii ce tranziteaza acest traseu”, scriu salvamontiştii dâmboviţeni pe pagina de Facebook a Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa.