You are currently viewing BUCEGI: Asociația Turistică Peștera-Padina trage un semnal de alarmă în privința haitelor de câini abandonați ce atacă turiștii

BUCEGI: Asociația Turistică Peștera-Padina trage un semnal de alarmă în privința haitelor de câini abandonați ce atacă turiștii

  • Post category:BUCEGI

Asociația Turistică Padina-Peștera atrage atenția, administratorului Parcului Natural Bucegi, în legătură cu înmulțirea numărului de câini abandonați din zona Stațiunii Turistice Padina-Peștera.
După plecarea ciobanilor de la stanele existente în Parc, un mare număr de câini rămân în zona și se aduna in haite ce pun în pericol integritatea și chiar viața turiștilor, precum și a animalelor sălbatice din Parc.

„Am trimis astăzi o adresă administrației Parcului Natural Bucegi în legătură cu pericolul prezenței câinilor fără stăpân:
Către : R.N.P.-Romsilva ADMINISTRAȚIA PARCULUI NATURAL BUCEGI
De la an de an, problema prezenței câinilor fără stăpân în Stațiunea Peștera-Padina devine una foarte gravă.
În special toamna, în urma plecării ciobanilor cu turmele de animale de pe munte, foarte mulți câini sunt abandonați în zonă.
Pericolul este deosebit de grav și numai norocul face ca până acum să nu înregistrăm evenimente neplăcute. Seară de seară și chiar ziua, plimbările de agrement ale turiștilor prin Stațiune devin unele deosebit de periculoase. Ieri, îmi povestea un grup de turiști veniți de la Vf Omu, că au fost atacați de o haită de câini care în opinia lor părea chiar a fi sălbăticiți.
Câinii nu cunosc limita intravilanului Stațiunii și se deplasează oriunde în Parcul Natural punând în pericol atât turiștii cât și speciile de animale.
Vă rog să nu „așteptăm” cu toții o tragedie, un copil mușcat sau chiar mutilat pentru ca autoritățile să dispună măsurile necesare.
Vă rog să dispuneți măsuri în vederea rezolvării acestei situații deosebite.
Cu deosebit respect,
Valentin Calcan – ATPP”, au postat  pe Facebook, cei de la Asociația Turistică Padina-Peștera.