You are currently viewing CJ DÂMBOVIȚA: Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai Inelului 2 de Centură al Municipiului Târgoviște

CJ DÂMBOVIȚA: Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai Inelului 2 de Centură al Municipiului Târgoviște

In ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița, a fost aprobat, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici al proiectului construcției Inelului 2 de Centură al municipiului Târgoviște.
Astfel, s-a mai indeplinit un pas spre implementarea obiectivului de investiții, urmând depunerea proiectului la Ministerul Transporturilor.
Inelul 2 de centura va avea o lungime de 16,13 km, noul drum va ocoli Târgoviștea și comunele Aninoasa, Doicești, Șotânga, Dragomirești, Ulmi și Lucieni. Se va circula pe 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Vor mai fi construite 5 poduri, 16 pasaje, dar și 5 tuneluri pentru protejarea faunei din zonele parcurse.


„Aici vorbim despre inelul doi de centură al municipiului Târgoviște. Astăzi aprobăm studiul de fezabilitate. Mâine, domnul director Dinu va lua legătura cu cei de la Ministerul Transporturilor și vom preda proiectul pentru a intra în CT-ul Ministerului, urmând ultima procedură la nivelul Ministerului Transporturilor. În această vară, vom scoate la licitație proiectarea și execuția pentru Inelul doi de Centură al municipiului Târgoviște, un drum expres, în regim de patru benzi, două benzi pe sens, cu o valoare de 196 de milioane de euro. Avem semnat parteneriat cu Ministerul Transporturilor de doi ani, avem contract de refinanțare. Proiectul Consiliului Județean Dâmbovița este unul care va avea un impact major asupra economiei întregului județ, dar și asupra condițiilor de trafic din toate comunitățile parcurse.”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.