You are currently viewing CRUCEA ROSIE DAMBOVITA IMPREUNA CU REPREZENTANTII ADMINISTRATIEI JUDETENE AU DUS DONATII UNOR REFUGIATI UCRAINENI

CRUCEA ROSIE DAMBOVITA IMPREUNA CU REPREZENTANTII ADMINISTRATIEI JUDETENE AU DUS DONATII UNOR REFUGIATI UCRAINENI

O sută de refugiați din Ucraina au ajuns într-o pensiune de lângă Târgoviște. Majoritatea sunt copii care au fost nevoiți să fugă din case împreună cu mamele lor, din cauza războiului. Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița, împreună cu Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea – vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița și cu conducerea de la Crucea Roșie Dâmbovița au mers la pensiunea unde sunt cazați și i-a asigurat pe toți de tot sprijinul.

“Copiii refugiați din Ucraina merită un prezent mai bun! Și acum am lacrimi în ochi… am vizitat astăzi cele 100 de persoane, majoritatea copii, din Ucraina care sunt cazați la o pensiune din județul Dâmbovița, iar o astfel de întâlnire nu are cum să nu te cutremure și, totodată, să te mobilizeze să faci orice pentru a le oferi o lume mai bună.
Tragedia prin care trece un copil de 5-6 sau 10 ani este una pe care nu o poate cuprinde înțelegerea unui adult. Copiii se întreabă cu ce au greșit ei, de ce și-au părăsit țara, de ce au fost treziți noapte de bombe și au fost urcați în autocare reci și au ajuns în altă țară.
Împreună cu Preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, cu reprezentanții Crucii Roșii Dâmbovița și alături de alți oameni cu inimă mare i-am vizitat și le-am oferit câteva produse de bază. Atât timp cât vor sta aici, în județul nostru, nu ar trebui să le lipsească produsele alimentare și apa, produsele de igienă și dulciurile.
Le mulțumesc tuturor dâmbovițenilor care au contribuit la acest gest umanitar.
Mă voi asigura că instituțiile statului, alături de societatea civilă și comunitățile religioase se vor implica în gestionarea acestei crize.
Toți refugiații trebuie să fie tratați cu respect, cu demnitate și compasiune.
Am speranța că acești copiii vor avea un viitor bun și că aceste „răni”, lăsate de război, se vor „cicatriza” repede. Împreună putem face mult bine! ” a transmis Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița.

“Insoțit de colegi din Consiliul Județean Dâmbovița și de prefectul județului, Claudia Gilia, i-am vizitat pe cei 100 de refugiați ucraineni cazați la o pensiune într-o comună dâmbovițeană.
Împreună cu reprezentanți ai Crucii Roșii Dâmbovița am dus diverse lucruri necesare mamelor și copiilor ajunși în județul nostru, multe dintre ele donate de dâmbovițenii care au simțit că acești oameni au nevoie de sprijinul nostru.
Ne propunem ca, alături de toate autoritățile locale și instituțiile statului, să-i ajutăm pe cei care au fugit din țara lor din cauza războiului. ” a declarat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean.

„Cum să nu-i primești cu brațele  deschise? Aproape 100 de refugiați ucraineni, majoritatea mame si copii, au ajuns într-o comună din apropierea municipiului Târgoviște. Suntem  alături de ei! Nu întoarcem privirea!” a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Luciana Cristea.