You are currently viewing CNACV: Vaccinarea cu a treia doză, împotriva COVID-19, ar putea începe în septembrie

CNACV: Vaccinarea cu a treia doză, împotriva COVID-19, ar putea începe în septembrie

  • Post category:CNCAV

Personalul medical și persoanele vulnerabile ar putea fi vaccinate cu a treia doză împotriva COVID, însă o decizie în acest sens ar urma să fie luată în septembrie, în condițiile creșterii numărului de infectări cu varianta Delta, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.
„Există discuții în momentul de față legat de administrarea rapelului, sau cum este cunoscut, ca cea de-a treia doză, la persoanele care au un risc crescut de expunere – personalul medical și social și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani.Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie. Practic, ar veni la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare.
Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul trecerii prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză, având în vedere că trecerea prin boală este un element important în activarea răspunsului imun.
Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu variantă Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la peste 6,8%, în săptămâna 29. Am observat o creștere de circa 5 ori a numărului de cazuri confirmate cu variantă Delta”, a spus Gheorghiță.