You are currently viewing CRUCEA ROSIE DAMBOVITA: Vicarul eparhial Ionuț Ghibanu a fost reconfirmat în funcția de președinte al Filialei Județene

CRUCEA ROSIE DAMBOVITA: Vicarul eparhial Ionuț Ghibanu a fost reconfirmat în funcția de președinte al Filialei Județene

Astăzi, 28 martie, Teatrul Municipal „Tony Bulandra” din Târgoviște a găzduit Adunarea generală a Filialei Județene de Cruce Roșie Dâmbovița. În cadrul Adunării a fost prezentat un raport al ultimilor doi ani privind activitatea Comitetului Societății de Cruce Roșie din România – Filiala Dâmbovița, strategia Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița pentru anul 2023, și, prin vot secret, a fost ales președintele Crucii Roșii Dâmbovița, echipa de vicepreședinți ai filialei, precum și membrii Biroului și Comitetului județean.
Ca urmare a votului, vicarul eparhial Ionuț Ghibanu a fost reconfirmat în funcția de președinte al Filialei Județene de Cruce Roșie Dâmbovița, iar cele 5 posturi de vicepreședinte au fost ocupate de Ionuț Săvoiu, Floris Lăzărescu, Valentin Calcan, Dumitru Georgică și Cristea Chiru Cătălin.
Din Comitetul Județean vor face parte: Jean Popescu, Polexe lon Viorel, Florea Claudiu, Matei Mihai, Spătaru Corina Magdalena (reprezentant tineret), Ivan Vasile Ivanoff, Marcela Iordache, Ioan Folescu, Călin Oros, Mihai Gavril Vădan, Marius Badea, Sebastian Popescu, Iustin Petrescu, Laurențiu Dinescu, Alin Ștefan, Cristian Oancea, Valentin Radu, Ionuț Beju, Gabriel Brătulescu.

„Ajutorarea aproapelui reprezintă măsura umanității noastre, dar și mărturia aprofundării noastre spirituale ce evocă, de fiecare dată, vocația noastră de a fi mereu alături de semenii noștri care trec prin dificultăți și înfruntă vitregiile vremurilor.
Aceasta este rațiunea pentru care m-am implicat, ca Președinte, în coordonarea activităților filialei dâmbovițene a Societății Naționale de Cruce Roșie din România și tot de aceea, am decis să candidez pentru cel de al doilea mandat în fruntea acestei prestigioase, nobile, importante și respectabile instituții.
Perioada pe care am traversat-o în cei patru ani de mandat nu a fost una ușoară, pentru ca ne-am confruntat cu una din cele mai mari provocări a civilizației contemporane și anume, pandemia de Covid-19, care a încercat din răsputeri credința, speranța și limitele posibilităților practice de a ajuta ale comunităților noastre.
Organizația noastră a ajutat și a împărtășit roadele generozității și ale bunătății umane, a sprijinit instituții, oameni și comunități, oferind încredere, demnitate și puterea de a merge mai departe semenilor noștri.
De asemenea, o a doua mare provocare a istoriei lumii noastre în care organizația noastră s-a implicat a fost ajutorarea numeroșilor refugiați în urma tragicului război din Ucraina, cărora le-am oferit încă din primele zile a acestei uriașe provocări pentru Europa și întreg mapamondul, ajutor concret, îndrumare și toate cele necesare pentru ca existența lor în pribegie să fie cât mai suportabilă.
Chiar dacă foarte multele dintre acțiuni ale Societății dâmbovițene de Cruce Roșie nu a avut întotdeauna vizibilitate sau receptare maximă, ele au presupus un uriaș efort umanitar, multă dăruire, bunătate și jertfelnicie din partea tuturor membrilor organizației noastre care au dorit astfel să aline durerea celor fugiți din calea războiului și să aline neputințele tuturor acelora aflați în necazuri, nevoi și grabnice primejdii.
Nu trebuie uitat că 4 tiruri, cu peste 150 de tone de ajutoare au plecat în primele zile ale conflictului către granița de nord a țării, mărturisind o rapidă și deosebit de mare și bună mobilizare a filialei noastre!
În afară de aceste activități notabile, la fel de importante au fost și cele destinate bătrânilor, tinerilor, celor afectați de calamități naturale, din comunitatea locală din țară, ori din străinătate sau celor aflați în căutarea unui loc de muncă, ori suferind de boli grave, dar și cu prilejul sărbătorilor legate de Învierea Domnului sau Nașterea Domnului.
Oameni și instituții, cu toții au primit ajutor, dar și încurajare, încredere și speranță în solidaritatea, statornicia și filantropia semenilor lor.
Sunt deosebit de recunoscător tuturor celor implicați în activitățile filialei locale a organizației noastre, cărora, cu deosebită recunoștință, le mulțumesc din tot sufletul. De altfel, un cuvânt special de apreciere și de recunoștință țin să le adresez tuturor dâmbovițenilor care au fost alături de noi și ne-au sprijinit, oferindu-ne posibilitatea ca, prin contribuția lor, statornică și masivă, să ajutăm, să încurajăm și să oferim lumină și speranță celor ce au atâta nevoie.
Unul dintre partenerii cei mai implicați, respectabili și receptivi este Arhiepiscopia Târgoviștei care, împreună cu preoții săi a contribuit evident și decisiv la derularea și succesul demersurilor noastre în slujba comunității locale.
Un cuvânt deosebit de mulțumire și recunoștință doresc să adresez Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Președinte la nivel național, pentru multă vreme al S.N.C.R.R., care a răspuns cu deosebită generozitate la toate solicitările și nevoile noastre.
Desigur, toată această activitate nu putea fi realizată fără sprijinul membrilor Biroului și al Comitetului județean al organizației noastre, al primarilor din județ, dar și ai altor binevoitori sprijinitori.
Apoi, aș dori să mulțumesc domnului Raul Pavelescu, directorul filialei, precum și domnului Gheorghe Popescu, fostul director al filialei, pentru buna colaborare de până acum, pentru tot ceea ce au făcut și fac pentru această instituție, ca, de altfel, pentru sprijinul și colaborarea pe care mi le vor oferi și de aici înainte.
Țin să vă asigur pe toți că mă voi strădui să nu vă înșel câtuși de puțin așteptările, deoarece doresc să ofer filialei noastre o mai mare eficacitate, vizibilitate, dinamism și implicare în nevoile comunității noastre locale, în colaborarea cu alte instituții și în atingerea propriilor obiective.
Vă asigur pe toți de bunele mele intenții, mulțumindu-vă încă o dată pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o!
Cu Dumnezeu înainte!”, a transmis președintele Filialei Județene de Cruce Roșie Dâmbovița, Ionuț Ghibanu .