You are currently viewing CULTURAL: Manifestări artistice cu prilejul Zilei Culturii Naționale

CULTURAL: Manifestări artistice cu prilejul Zilei Culturii Naționale

COMUNICAT DE PRESĂ

Cultura, alături de valorile familiale, reprezintă însumarea tuturor credinţelor dintr-o societate, „singura sursă certă a unei bucurii permanente”, precum spunea Constantin Noica. Rolul culturii în lumea contemporană este de instanţă eliberatoare şi consolatoare a omului, atât prin formele sub care se manifestă, cât şi prin conţinut. Într-o eră care tinde spre tehnologizare, cultura este un teritoriu în care te poţi refugia oricând, reprezentând astfel modalitatea ideală de evadare din rutină.

15 ianuarie este o zi specială în România, cu dublă însemnătate, în care sărbătorim Ziua Culturii Naţionale şi celebrăm naşterea marelui poet Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei româneşti”, personalitate copleșitoare, care i-a impresionat pe contemporani prin inteligență, memorie, curiozitate intelectuală, bogăția și farmecul limbajului.

Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa marchează ziua de 15 ianuarie, prin activităţi cultural-artistice, ducând astfel mai departe moştenirea imensă, lăsată de Mihai Eminescu.

Astfel, începând cu ora 11.00, vă așteptăm pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură Dâmbovița, vineri, 15 ianuarie, unde vom transmite live o întâlnire cu personalități marcante ale culturii dâmbovițene, care, în cadrul unei mese rotunde vor face o analiză a culturii scrise și vor prezenta cele mai recente lucrări ale membrilor Societății Scriitorilor Târgovișteni.

De asemenea, în aceeași zi, începând cu ora 17.00 la Muzeul de Istorie va avea loc un concert susținut de cvintetul Orchestrei Simfonice Muntenia și invitații săi.

Accesul publicului se va face în limita locurilor disponibile și în concordanță cu regulile privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Compartimentul Comunicare al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa