You are currently viewing În Dâmboviţa au fost înfiinţate 22 de centre de vaccinare anti-Covid 19

În Dâmboviţa au fost înfiinţate 22 de centre de vaccinare anti-Covid 19

  • Post category:DSP / Sanatate

În conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 şi pentru asigurarea unui mediu favorabil desfăşurării campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost înfiinţate 5 centre de vaccinare destinate imunizării personalului din domeniul sanitar.
Acestea au fost organizate la nivelul SJU Târgovişte, Spitalului Municipal Moreni, Spitalului Orăşenesc Găeşti, Spitalului Orăşenesc Pucioasa şi Centrului Multifuncţional Titu.
Pentru vaccinarea populaţiei au fost amenajate 22 de centre în 20 de localităti: 3 în Târgovişte, câte unul în Pucioasa, Moreni, Găeşti, Răzvad, Titu, Fieni, Corneşti, Dragomireşti, Gura Ocniţei, Băleni, Aninoasa, Şotânga, Bucşani, Potlogi, I.L. Caragiale, Dragodana, Răcari, Corbii Mari şi Voineşti.
„Toate aceste centre de vaccinare vor fi organizate şi amenajate cu respectarea normelor de siguranţă şi a normelor igienico-sanitare, evitându- se supraraglomerarea, astfel încât procesul de imunizare să decurgă într- un mod cât mai eficient. Campania de vaccinare se va desfăşura în 3 etape şi se va adresa următoarelor categorii de persoane:

Etapa I- lucrătorii din domeniul sănătăţii şi cel social (sistem public şi privat);

Etapa a –II-a – populaţia la risc: -adulţii cu vârsta peste 65 de ani; -persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate; -lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii cheie, esenţiale.

Etapa a-III-a- populaţia generală”, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa.
Toate vaccinarile sunt gratis.