You are currently viewing FAKE NEWS: „La spitalul Baltasar din Bucuresti, o asistenta medicala moare, la o ora dupa vaccin!

FAKE NEWS: „La spitalul Baltasar din Bucuresti, o asistenta medicala moare, la o ora dupa vaccin!

  • Post category:Sanatate

Comitetul National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19 transmite ca informatia conform careia o asistenta de la un spital din Capitala ar fi murit dupa ce s-a vaccinat anti-COVID este falsa.
„Recent, in spatiul public, in special in mediul online, au inceput sa apara si sa se viralizeze informatii false, imprecise, inexacte sau inselatoare despre campania de vaccinare din Romania. Cu titlu de exemplu, pe reteaua sociala Facebook a aparut continutul potrivit caruia „la spitalul Baltasar din Bucuresti, o asistenta medicala moare, la o ora dupa vaccin! Era sanatoasa si in floarea varstei”.
Nu s-au inregistrat cazuri de reactii adverse severe si nici cazuri de deces”, a transmis Comitetul National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19.
In plus, autoritatile precizeaza ca Spitalul Clinic de Urgenta „Bagdasar-Arseni”, la care se face referire in continutul mentionat, nu are centru de vaccinare si este arondat Spitalului Obregia, la care nu a inceput vaccinarea.
„Prin urmare, precizam ca respectivul continut este in totalitate fals, inselator, avand
potentialul de a crea o stare emotionala negativa (panica, neincredere, frica)”, a mai transmis Comitetul National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19.