You are currently viewing MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: A FOST ABROBATA FOLOSIREA MEDICAMENTULUI FAVIPIRAVIR PENTRU TRATAREA  COVID-19

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: A FOST ABROBATA FOLOSIREA MEDICAMENTULUI FAVIPIRAVIR PENTRU TRATAREA COVID-19

  • Post category:Sanatate

Ministerul Sănătății a decis să aprobe utilizarea medicamentului Favipiravir în tratarea Sars-Cov-2. Aceasta măsura a fost luată pentru a trata pacienții cu forme ușoare. Ministrul Sănătății, Cseke Attila, susține că Favipiravirul o să fie eliberat doar în circuit închis în spitale.
În protocolul de tratament pot fi eliberate în regim închis la recomandarea medicului din spital. Este vorba despre eliberarea medicamentului Favipiravir. E un medicament care are autorizație temporară în India. Medicamentul nu poate fi acordat pe gratis de farmacii. El nu are autorizații de punere pe piață în România.
Medicul de boli infecțioase evaluează: fie pacientul stă în spital și primește tratament, ori dacă are forme ușoare poate fi tratat acasă cu acest mediament. Dacă medicul consideră că se poate trata pacientul acasă i se prescrie medicamentul si urmează tratamehntul la domiciliu”.
Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, se reomandă ca medicamentul Favipiravir să fie administrat în formele ușoare și medii de infecție cu corornavirus în prima săptămână de boală.
Se analizează și posibilitatea transferului tehnologic al fabricării medicamentului la Cluj-Napoca, în încercarea de a facilita astfel accesul la tratament a unui număr mare de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 din țară.
Cantitatea totală care va fi asigurată în următoarele 6 luni este de 770.000 de tablete, reprezentând necesarul pentru circa 10.000 de pacienți, conform recomandărilor protocolului terapeutic din 10 august 2020 al Ministerului Sănătăţii.