ECONOMIC: COMISIA EUROPEANĂ A APROBAT UN SPRIJIN DE 500 DE MILIOANE DE EURO PENTRU IMM-URI ROMÂNEȘTI

ECONOMIC: COMISIA EUROPEANĂ A APROBAT UN SPRIJIN DE 500 DE MILIOANE DE EURO PENTRU IMM-URI ROMÂNEȘTI

  • Post category:Economic

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 500 de milioane de euro, aproximativ 2,437 miliarde lei, ca sprijin pentru întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul turismului, al cazării şi al serviciilor alimentare, precum şi agenţiile de turism, în context COVID.
Măsura a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat.
Sprijinul public, sub formă de subvenţii directe, va acoperi până la 20 % din pierderile de venituri sau în cazul anumitor agenţii de turism care aplică un regim special, volumul facturilor emise pentru servicii turistice, inclusiv marja pe care beneficiarul le-a înregistrat între 1 ianuarie şi 21 decembrie 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.
„Măsura urmăreşte să ajute beneficiarii să îşi acopere nevoile de lichidităţi şi să îşi continue activităţile în timpul şi ulterior pandemiei. Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar. În special, sprijinul nu va depăşi 1,8 milioane euro per beneficiar, astfel cum se prevede în cadrul temporar, şi ajutorul va fi acordat cel târziu la 31 decembrie 2021”, se arată într-un comunicat al CE.