You are currently viewing ECONOMIE: România a primit tranșa a doua din PNRR

ECONOMIE: România a primit tranșa a doua din PNRR

  • Post category:Economic

România a primit vineri de la Comisia Europeană cele 2,76 miliarde de euro, sub formă de granturi şi împrumuturi, reprezentând tranşa a doua din banii atraşi prin mecanismul european de redresare şi rezilienţă, a declarat premierul Marcel Ciolacu.
Premierul Marcel Ciolacu a spus că România a primit de la Comisia Europeană, vineri, cele 2,76 miliarde de euro, sub formă de granturi şi împrumuturi, reprezentând tranşa a doua din banii pe care îi putem atrage prin mecanismul european de redresare şi rezilienţă.
„Eforturile noastre nu se opresc aici. Avem responsabilitatea de a gestiona eficient şi transparent banii aceştia, destinaţi unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a României. În acelaşi timp, ne concentrăm şi pe finalizarea tuturor jaloanelor şi ţintelor aferente celei de-a treia cereri de plată. Cu cât o vom transmite mai repede, cu atât ne cresc şansele ca ea să intre mai repede în analiza Comisiei Europene şi să beneficiem de o nouă tranşă din banii prin PNRR”, a mai spus Marcel Ciolacu.
Marcel Boloş afirmă că, alături de prefinanţare şi prima tranşă din PNRR, ţara noastră a beneficiat până la această oră cumulat de plăţi de aproape zece miliarde de euro, din cadrul acestui instrument.
„Este o reuşită importantă. Depunerea acestei cereri a fost rezultatul unui efort consolidat al tuturor ministerelor implicate şi a prim-ministrului de la acel moment, domnul Nicolae Ionel Ciucă. Chiar dacă avem un PNRR complex şi numai pentru această cerere a trebuit să trimitem peste 3.000 de documente, România a fost printre primele ţări din UE care a reuşit să facă diligenţele pentru a doua tranşă de bani”, a mai transmis ministrul Finanţelor.