You are currently viewing EXTERN: Germania a închis parţial graniţele de teama Covid 19

EXTERN: Germania a închis parţial graniţele de teama Covid 19

  • Post category:Extern

Germania a închis parţial graniţele cu Cehia şi cu regiunea austriacă Tirol din cauza unei creşteri îngrijorătoare a numărului de cazuri provocate de mutaţii ale coronavirusului.
O mie de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura controalele de frontieră, ceea ce aminteşte de măsurile stricte luate în primele luni ale pandemiei de majoritatea ţărilor europene.
La punctul Kiefersfelden din sudul Bavariei, în ciuda temperaturilor scăzute de până la -15 grade Celsius, poliţiştii opresc fiecare vehicul care vine din Austria.
În conformitate cu noile reguli, în vigoare până pe 17 februarie, doar rezidenţilor germani şi non-germani le este permis să intre în ţară, iar ei trebuie să prezinte un test Covid-19 cu rezultat negativ.
Există şi excepţii în cazul lucrătorilor esenţiali din sectoare precum Sănătatea şi Transporturile şi în cazul urgenţelor umanitare, a transmis Ministerul german de Interne.
De la începutul pandemiei, Germania a înregistrat peste 2,34 de milioane de cazuri de Covid-19 şi 64.990 de decese asociate