You are currently viewing EXTERN: Italia a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

EXTERN: Italia a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

  • Post category:Extern

Italia a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 populaţiei din categoriile vulnerabile, ce reprezintă aproximativ trei milioane de persoane, conform indicațiilor Comitetului Tehnico-Ştiinţific italian.
Primele persoane care vor primi doza suplimentară sunt persoanele imunodeprimate, cele care au fost supuse unui transplant și anumiți pacienți oncologici, a anunțat ministrul sănătății, Roberto Speranza.
În următoarea etapă a treia doză va fi administrată persoanelor în vârstă de peste 80 de ani, rezidenților din căminele de bătrâni şi personalului sanitar.
In Italia situaţia epidemiologică s-a stabilizat, această țară înregistrând în ultimele 24 de ore 3.838 de noi cazuri de COVID-19 şi 24 de decese asociate acestei boli.
Italia este prima ţară membră a UE care a decis să instituie certificatul sanitar COVID-19 obligatoriu pentru angajaţi, atât în sectorul public cât şi în cel privat, măsură ce se va aplica din 15 octombrie.
Până în prezent au fost vaccinaţi cu schema completă 40.916.433 de rezidenţi din Italia, reprezentând 75,76% din populația în vârstă de peste 12 ani.