You are currently viewing REPUBLICA MOLDOVA: Maia Sandu cere investiții pentru consolidarea apărării țării

REPUBLICA MOLDOVA: Maia Sandu cere investiții pentru consolidarea apărării țării

  • Post category:Extern

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut mai multe investiții în forțele armate pentru ca cetățenii tarii se simtă în siguranță, chiar dacă Republica Moldova este un stat neutru.
”Avem război chiar la graniţa noastră, deci înţelegem foarte bine acest lucru. În acest sens, Republica Moldova trebuie să preia experienţa altor state neutre de consolidare a forţelor sale armate.
O armată puternică şi bine echipată oferă ţării libertate de acţiune, încredere în forţele proprii şi opţiuni strategice. Prin urmare, trebuie să depunem eforturi financiare şi logistice serioase pentru a construi o armata profesionistă, modernă şi dotată”, a declarat Maia Sandu.

Cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la fondarea Marelui Stat Major al armatei naţionale, Maia Sandu a oferit mai multe distincţii ofiţerilor şi specialiştilor din cadrul Marelui Stat Major şi a vizitat baza militară nr. 142, care găzduieşte spaţiile de locuit şi complexul sportiv în care se pregătesc soldaţii armatei naţionale.