You are currently viewing Italia va intra în carantină națională de Paște

Italia va intra în carantină națională de Paște

  • Post category:Extern

Italia va intra în carantină națională în weekend-ul în care va celebra Paștele, respectiv 3-5 aprilie, potrivit unui proiect de lege consultat vineri de Reuters. Măsura este menită să limiteze răspândirea Covid-19, în contextul în care Italia se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri și spitalizări.
Magazinele non-esențiale vor fi închise peste tot în țară în perioada 3-5 aprile, iar cetățenii vor putea ieși din casă doar pentru a merge la muncă sau pentru urgențe medicale ori de altă natură.
Odată cu măsurile impuse la nivel național, Italia se pregătește de o regândire a restricțiilor în cele 20 de regiuni al țării, după o evaluare săptămânală, în funcție de evoluția numărului de cazuri. Autoritățile aplică și aici mai multe tipuri de scenarii: alb, galben, portocaliu și roșu, în funcție de nivelul de risc.
Restricțiile vor fi sporite și în zonele care sunt în scenariul galben (risc scăzut de transmitere a bolii), deplasarea între localități fiind limitată, restaurantele și barurile închise. La fel și școlile.
„Sper că acesta este ultimul sacrificiu pe care îl cer cetățenilor noștri”, a declarat președintele regiunii Attilio Fontana.