You are currently viewing În timp ce România continuă vaccinarea, mai multe state europene suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

În timp ce România continuă vaccinarea, mai multe state europene suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

  • Post category:Extern

Olanda a decis să suspende procesul de vaccinare cu AstraZeneca până la finalizarea unei anchete mai aprofundate cu privire la efectele secundare. Guvernul olandez a declarat că măsura, care va fi valabilă cel puţin până în 29 martie, este una de precauţie.
„Pe baza noilor informaţii, Autoritatea olandeză pentru medicamente a recomandat, ca măsură de precauţie şi în aşteptarea unei anchete mai aprofundate, să suspende administrarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19″, a informat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.
Măsura luată de guvernul olandez vine după ce Danemarca şi Norvegia au prezentat rapoarte despre posibilele efecte secundare ale acestuivaccin.
„Trebuie să ne asigurăm că totul este corect, aşa că este înţelept să ne oprim pentru moment”, a declarat ministrul olandez al Sănătăţii, Hugo de Jonge.
Şi alte ţări europene au decis să suspende procesul de vaccinare cu AstraZeneca, Germania, Franța, Italia și Spania suspendă si ele vaccinarea cu AstraZeneca, în așteptarea unui aviz din partea Agenției Europene a Medicamentului
Irlanda a luat o decizie similară, pe fondul rapoartele de efecte adverse la adulţi în Norvegia, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii a comunicat că nu există nicio legătură între vaccin şi riscurile de a dezvolta cheaguri de sânge.
Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat că a încheiat duminică o analiză a procesului de vaccinare cu serul anti-COVID-19 pe care l-a produs şi nu a descoperit vreo dovadă a unui risc crescut de formare de cheaguri sanguine la persoanele inoculate cu acest vaccin.
România continuă vaccinarea cu AstraZeneca,decizia fiind luată noaptea trecută după şedinţa Comitetului Naţional privind Vaccinarea.