You are currently viewing GARDA DE MEDIU DAMBOVITA: Programul Rabla pentru Electrocasnice

GARDA DE MEDIU DAMBOVITA: Programul Rabla pentru Electrocasnice

  • Post category:general

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat în dezbatere publică ghidulul de finanțare pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice. Programul are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație pentru cel puțin 100.000 de români.
Scopul programului îl constituie îmbunătățirea calității mediulu prin înlocuirea echipamentelor electrice şi electronice de uz casnic, uzate, cu unele mai performante din punct de vedere energetic, și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin diminuarea consumului de energie.
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va finanța prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) 7 tipuri de aparate electrice sau electrocasnice, mai performante din punct de vedere energetic, după cum urmează:
– aspiratoare, cu o finanțare nerambursabilă de 200 de lei.
– mașini de spălat rufe – finanțare nerambursabilă de 300 de lei;
– aparate de aer condiționat, inclusiv cele portabile, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, cu o finanțare nerambursabilă de 400 de lei.
Pașii necesari pentru obținerea finanțării, conform ghidului de finanțare, sunt următorii:
1. Înscrierea în program. Orice solicitant va intra în aplicația informatică de pe www.afm.ro, unde va completa datele personale și va bifa echipamentul pentru care dorește finanțarea.
2. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucher electronic cu o valabilitate de 15 zile.
3. Cu acesta, orice român se va duce la un comerciant autorizat în program, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și va achiziționa aparatul nou pe care și-l dorește.