You are currently viewing IPJ DÂMBOVIȚA : Un bărbat de 37 de ani este cercetat de polițiști pentru refuzul recoltării de mostre biologice

IPJ DÂMBOVIȚA : Un bărbat de 37 de ani este cercetat de polițiști pentru refuzul recoltării de mostre biologice

La data de 14 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au oprit în trafic, pentru control, pe raza localității Odaia Turcului, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de mostre biologice, însă bărbatul a refuzat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

Stimaţi conducători auto,

Poliţia rutieră vă reaminteşte că activitatea de condus este incompatibilă cu alcoolul.

Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
COMPARTIMENT RELAȚII PUBLICE IPJ DÂMBOVIȚA