You are currently viewing NU CUMPĂRAȚI AUTOVEHICULE CE NU AU CERTIFICATUL DE ATESTARE FISCALĂ

NU CUMPĂRAȚI AUTOVEHICULE CE NU AU CERTIFICATUL DE ATESTARE FISCALĂ

O persoană ce nu a declarat din punct de vedere fiscal vehiculul la primăria unde are domiciliul, nu poate solicita eliberarea CERTIFICATULUI DE ATESTARE FISCALĂ , iar  dumneavostra nu puteți perfecta transcrierea dreptului de proprietate.
Samsarii de mașini procedează în acest fel pentru a evita impozitele pe autoturisme.
Când cumpărați un autoturism, iar vânzătorul vă spune că nu deține sau nu vă poate elibera certificatul de atestare fiscala, dar că în maxim două săptămâni vi-l trimit, inseamna ca nu vă va trimite niciodată acel certificat fiscal.
De asemenea, dacă vehiculul a fost vândut de mai multe ori și nu a fost înmatriculat pe numele niciunuia dintre cei ale căror nume apar pe contractele de vânzare-cumpărare, solicitați certificatele de atestare fiscală eliberate pentru TOȚI FOȘTII PROPRIETARI care nu au înmatriculat mașina, dar au vândut-o mai departe , fără înregistrarea în evidențele fiscale.
Veți avea nevoie de fiecare certificat atunci când veți dori să perfectați transcrierea dreptului de proprietate.
Dacă ați ajuns în această situație, apelați la un avocat, iar acesta va trimite notificări si ulterior vă adresați instanței de judecată cu o acțiune în „obligația de a face”.
Evitați să încheiați contracte de vânzare-cumpărare cu „primul proprietar” pentru a ocoli pe cei care v-au vândut vehiculul, în speranța că veti obține certificatul, riscați să fiți cercetați penal.
Aceasta este singura cale legală.