You are currently viewing OPINIA CITITORULUI: Plastic is not fantastic

OPINIA CITITORULUI: Plastic is not fantastic

Cum învinge naturalețea asumată complexele sau cum să rămâi normală într-o țară în care fetele își scot coastele, își injectează botox și-și implantează sânii/fundul pentru a avea succes și a reuși!?…
….. Să reușească în ce, de fapt!? În profesii unde nu este nevoie să depui eforturi pentru a susține o dezbatere argumentată, evident.
Sau să devină pradă pentru miraculoasă lume a show-biz-ului, unde sunt promovate de posturi avide cu orice preț de rating. În show-uri dezgustătoare, unde își etalează ținutele și proasta educație, în cel mai nonșalant mod. Televiziunile câștigă bani, iar fraierii stau cu gura căscată, luând notițe, eventual. Ne spun, tot ei, că asta cere publicul și că asta le livrează, în consecință. Publicul subdezvoltat, da, cere, dar cu restul, ce faceți!? Da, au opțiunea „next” pe telecomandă. Dar, nu ne formați voi modele, modelele ni le alegem singuri, nu trebuie să ni le bage echipele de marketing pe gât, sugerându-ne că a fi în trending înseamnă automat că ești bun!
Vulpița nu poate fi un reper pentru tânara generație, nu vă supărați, chiar dacă ați plătit mulți bani pentru circul ei de prost gust și este locul 1 în nu știu ce top aranjat!
Și se induce mesajul subliminal, tot în media, că femeile-model, cu de toate… sunt dorite și adulate de bărbații puternici, cu bani.
Toate fetele de 17 ani visează la cai verzi pe pereți, datorită propagandei lor nocive. Bărbații cu foarte mulți bani devin o țintă. Da, numai ei își cumpără totul, ca pe jucării, evident. Chiar și sentimentele, uneori. Pentru a face poze-n club cu diva lor, se merită să spargă chiar… un card întreg. Poșete, cumpărături, o să le iasă și lor curând pe nas… iubirea.
Un bărbat adevărat va ști să lupte pentru una care este ca el, va iubi să construiască cu ea, chiar și fără multe forme de plastic, iar ceilalți și le vor cumpăra, ca pe trofeu, în continuare.
Bune o zi, două, trei.
Nu cred în clișee.
Nu există reguli în promovarea gândirii libere, ci doar opțiuni valide de bun-simț și promovare a valorilor. Vreau să învățăm să ne alegem corect idolii. Să nu punem pe soclu etichetă și ambalaj! Modelele în viață mi le reperez după ceea ce transmit, după ceea ce au construit. Oi fi depășită eu!?… Sau vor ajunge minoritățile să devină o majoritate!? Ar fi periculos!
Criza de modele serioase, în societate, în general -un subiect vast.

Mirela Neatu