You are currently viewing Steaua Crăciunului, vizibilă la noapte. Jupiter și Saturn se vor afla la cea mai mică distanță din ultimii 400 de ani

Steaua Crăciunului, vizibilă la noapte. Jupiter și Saturn se vor afla la cea mai mică distanță din ultimii 400 de ani

  • Post category:general

În această noapte Jupiter și Saturn se vor situa la cea mai mică distanță din ultimii 400 de ani, formând un spectacol astral rar, vizibil cu ochiul liber, sub forma unui ”astru dublu”.
Popular, fenomenul se numește Steaua Magilor sau Steaua Crăciunului.
Evenimentul astrologic este cunoscut sub numele de ”conjuncție” și are loc o dată la 20 de ani. Dar ”ceea ce face acest fenomen spectaculos este faptul că cele două planete mari din Sistemul nostru Solar vor fi atât de apropiate” explică Tim O’Brien, astrofizician la Universitatea din Manchester.
Prima ”conjuncție” a fost observată în 1623, la 13 ani după ce Galileo Galilei a descoperit mai multe luni ale lui Jupiter, dar și inelele lui Saturn.
Popular, fenomenul se mai numește ”Steaua Magilor” sau ”Steaua Crăciunului”, după ce astronomul și matematicianul german Johannes Kepler, care a trăit în secolul XVII, a avansat teoria potrivit căreia o astfel de conjuncție a celor două planete este ceea ce au văzut magii din Biblie în noaptea în care s-a născut Iisus.