You are currently viewing TARGOVISTE: Dezbatere publică privind fosta secție de Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

TARGOVISTE: Dezbatere publică privind fosta secție de Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

  • Post category:general

Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, a lansat o invitație la dezbatere publică. Tema dezbaterii este viitorul fostei secții de Boli Infecțioase din Târgoviște, ce ar face obiectul unui proiect regional, urmand a fi transformata într-un Spital de Pediatrie. Corneliu Ștefan vrea să consulte dâmbovițenii dacă sunt de acord cu dărâmarea clădirii care nu mai poate fi refăcută.
„Este o clădire insalubră, în care nu mai este activitate din anul 2014, este o clădire la care avem expertiza tehnică efectuată, care are gradul seismic 3, avem și un raport biologic, făcut de experți și această clădire nu se mai pretează din punctul de vedere al structurii pentru a desfășura acolo ceea ce avem de gând. Așadar, astăzi, lansez, pentru toți dâmbovițenii, în primul rând propunerea de a dărâma această clădire care nu poate fi refăcută, nici măcar spațiile nu sunt adecvate, pentru ceea ce am gândit, dar și să construim acolo un Spital de Pediatrie, o secție externă a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște”, a precizat Corneliu Ștefan.
Spitalul ar urma să ocupe o suprafață de 4000 mp, să beneficieze de parcare supraetajată, cu 100 de locuri și de un număr de aproximativ 80 de paturi, pentru spitalizare, un bloc operatoriu, cu ATI și un ambulatoriu de specialitate.
Valoarea investiției se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro, iar fondurile necesare ar putea fi obținute anul viitor, când se vor deschide axele de finanțare pentru sănătate.
SURSA FOTO: VALAHIA MEDIA