You are currently viewing GUVERN: Bursele elevilor se plătesc obligatoriu până la data de 15 a fiecărei luni

GUVERN: Bursele elevilor se plătesc obligatoriu până la data de 15 a fiecărei luni

  • Post category:GUVERN

Bursele școlare vor fi plătite obligatoriu pe data de 15 ale lunii pentru luna pentru luna precedentă, este prevăzut in HG 1.138, publicată în Monitorul Oficial al României.
Sumele burselor sunt aceleași de anul trecut:
-500 lei, pentru bursa de performanță;
-200 lei, pentru bursa de merit;
-150 lei, pentru bursa de studiu;
-200 lei, pentru bursa de ajutor social.
„În ceea ce privește acordarea burselor, ca element de noutate, săptămâna aceasta a fost aprobat ordinul de ministru cu privire la criteriile de acordare a burselor școlare. Pentru elevii de clasa a V-a și pentru elevii de clasa a IX-a, bursele de merit, respectiv bursele de studiu se acordau după primul semestru. Acum, elevii din învățământul gimnazial și elevii din învățământul liceal vor beneficia de bursă de studiu și bursa socială încă din prima zi de școală.
Deci, elevii din gimnaziu care vin din învățământul primar vor putea primi bursă socială și bursa de studiu încă din prima zi a semestrului întâi. Pe baza calificativelor primite în clasa a IV-a, pot beneficia de burse de studiu și burse sociale elevii care au obținut calificative de bine și foarte bine pe parcursul clasei a IV-a.
Iar în ceea ce privește elevii de clasa a IX-a, bursa de studiu, bursa de merit și bursa socială se vor acorda pe baza mediei de admitere în liceu, conform acestui ordin care stabilește criteriile de acordare a burselor sociale.” , a declarat, Florian Lixandru, secretar de stat in Ministerul Educației.