You are currently viewing GUVERN: Companiile de stat care au pierderi  trebuie să vină cu planuri de restructurare, sau nu mai primesc subvenții

GUVERN: Companiile de stat care au pierderi trebuie să vină cu planuri de restructurare, sau nu mai primesc subvenții

  • Post category:GUVERN

Companiile de stat cu pierderi care vor să beneficieze în continuare de subvenții de la buget trebuie să vină cu un program de restructurare care să arate că pot să fie pe profit în câțiva ani de zile, a declarat sâmbătă premierul Florin Cîțu, care a avertizat că unele dintre acestea s-ar putea „să nu supraviețuiască”.

În cazul în care nu prezintă un astfel de plan, „nu vor primi subvențiile și vor trebui să se descurce cu banii pe care îi au”, a spus Cîțu.

„Sunt acele companii de stat care au pierderi de ani de zile. Trebuie să spunem stop. Ajunge. Aici oprim această hemoragie a banului public și bătaia de joc asupra banului public. Așa că aceste companii de stat care au pierderi trebuie să vină cu un program de restructurare dacă vor să mai fie susținute”, a subliniat el.

Florin Cîțu a admis că este posibil ca unele dintre aceste companii „să nu supraviețuiască sau unii dintre managerii care au administrat prost aceste companii să nu supraviețuiască”.

„Dar acesta este prețul pe care trebuie să-l plătim dacă vrem să mergem mai departe”, a afirmat acesta.

Întrebat de ziariști despre bugetul pentru acest an, primul ministru a notat că în patru ani cheltuielile cu personalul s-au dublat, la fel ca și subvențiile, fără însă să se constate și o dublare a performanței celor care lucrează în administrația publică.