You are currently viewing GUVERN: Vor fi tăieri de sporuri, nu se dau vouchere de vacanță în 2021, iar transportul gratis va fi limitat pentru studenți

GUVERN: Vor fi tăieri de sporuri, nu se dau vouchere de vacanță în 2021, iar transportul gratis va fi limitat pentru studenți

  • Post category:GUVERN

Legea Bugetului în Parlament va conține o serie de tăieri drastice, conform anuntului facut de premierul Florin Cîțu.
Voucherele de vacanță pentru bugetari nu vor mai fi acordate în anul 2021, motivatia fiind ca „nu au fost cheltuite cele de pe 2019 și 2020”.
Sporurile pentru angajații din sectorul public vor fi plafonate, sporurile pentru expunere la Covid acordate angajaților din prefecturi vor fi eliminate și va fi redusă indemnizația de hrană pentru anumite categorii de bugetari, argumentul guvernului fiind acela că unii dintre ei primesc indemnizații de hrană egale cu două salarii minime pe economie.
Și transportul gratis pentru studenți ar urma să fie limitat prin impunerea unui număr maxim de călătorii.
Premierul a spus că va exista și o „reducere” a sumelor alocate partidelor, aceste fonduri vor scădea cu 30%.
„Lega bugetului va fi în dezbatere publică mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva măsuri, care vor fi printr-o ordonanţă de urgenţă sau amendamente în Parlament, cu cei de la coaliţie, cu coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată, va fi în transparenţă publică mâine sau miercuri dimineaţă, cel mai târziu. Tinta de deficit asumată prin proiectul Legii bugetului este între „7% şi 7,1%” a anuntat Florin Cîțu.