You are currently viewing GUVERN: Decontarea transportului elevilor va fi rezolvată prin rectificarea bugetară

GUVERN: Decontarea transportului elevilor va fi rezolvată prin rectificarea bugetară

  • Post category:GUVERN

Florin Cîţu a dat asigurări că orice probleme privind finanțarea decontării navetei elevilor vor fi rezolvate odată cu rectificarea bugetară.
”Ordonanţa pe care noi am dat-o acum o lună şi ceva ar fi trebuit să corecteze problema şi la rectificare ar trebui să avem cadrul legal. Mă voi asigura că la rectificarea bugetară există cadrul legal ca cei de la Consiliul Județean să ofere gratuitatea şi apoi să deconteze de la buget aceste cheltuieli”, a declarat Cîţu în cadrul unei conferinţe de presă.
Premierul a spus că există o problemă de interpretare în ceea ce privește gratuitatea, dar va fi rezolvata.
”Există şi în acest moment navetă care este decontată de la buget, se pare că există o problemă de interpretare în ceea ce priveşte gratuitatea. Dar la navetă există, au fost alocate 100 de milioane de lei de la începutul anului, nu au fost cheltuiţi decât, cred, 10-11 milioane de lei, şcoala a fost online, dar ne asigurăm că şi partea aceasta o să fie alocată. Deci banii sunt în buget, nu este o problemă. Ca mod de lucru, eu aş vedea Consiliul Judeţean să plătească întâi factura şi apoi să fie decontată de la bugetul de stat”, a precizat premierul.