You are currently viewing GUVERN: Pentru un consum mai mic de 300 kw/h, TVA va fi redus la 5%, de la 1 aprilie

GUVERN: Pentru un consum mai mic de 300 kw/h, TVA va fi redus la 5%, de la 1 aprilie

  • Post category:GUVERN

Prim-ministrul României a susținut o declarație de presă, în care a prezentat o parte dintre planurile guvernului pentru a proteja populația în fața scumpirilor la electricitate și gaze. Înaintea declarației, Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu membrii cabinetului său, la care a participat și președintele ANRE.
,,Pentru garantarea eficienței măsurilor de protecție a cetățenilor, consumatorilor casnici, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate. Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi nu vor fi purtătoare de penalități.
De la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum de până la 300 kilowați/oră vor beneficia de o nouă schemă de protecție, care va include TVA redus la 5%, compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum.
Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare și contravaloarea certificatelor verzi.
Vom elabora o schemă de sprijin și pentru gaze naturale. În domeniul sectorului agricol și al industriei alimentare vom lansa măsurile de sprijin la 1 februarie și le vom menține active până la 1 iulie.
Analizăm totodată, la nivelul guvernului, introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri începând cu 1 aprilie.
Vom prezenta toate aceste măsuri în următoarea ședință a coaliție”, a precizat Nicolae Ciucă