You are currently viewing GUVERN: Prețurile plafonate, pentru energie electrica si gaze, se vor aplica pentru lunile februarie și martie

GUVERN: Prețurile plafonate, pentru energie electrica si gaze, se vor aplica pentru lunile februarie și martie

  • Post category:GUVERN

Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul a adoptat prin Ordonanță de Urgență noile măsuri privind compensarea facturilor la energie.
Astfel, pentru populație, nimeni nu va plăti mai mult de 0,80 lei pe kwh pentru energie și 0,31 lei pentru gaze naturale indiferent de consum.
„Pentru populație nimeni nu va plăti mai mult de 0,80 lei pe kwh pentru energie energie electrică și 0,31 lei pentru kwh pentru gaze naturale indiferent de consum.
Pentru consumatorii casnici cu un consum de până la 500 kwh energie electrică sau 300 metri cubi gaze naturale se va plăti 0,68 de lei pentru kWh la energia electrică și circa 0,22 lei pentru gaze naturale cu toate taxele incluse”
, a spus Ciucă.
Premierul a anunțat masuri compensatorii si pentru societăți comerciale, astfel ca pentru consumatorii non casnici, IMM-uri și industria alimentară se vor plafona prețurile la 1 leu pe kwh energie electrică și 0,37 bani kwh la gaze naturale. Acest set de noi măsuri se va aplica pentru lunile februarie si martie.
Virgil Popescu, ministrul Energiei, a spus că Ordonanța prevede și ca ANPC să poată aplica amenzi de pană la 200.000 de lei furnizorilor care nu aplică noile plafoane.
„Începând cu 1 februarie se fac anumite modificări în ajutorul oamenilor. Practic pentru toți consumatorii casnici, pentru toti românii care dețin o locuință scade plafonul de la 1 leu pe kilowat la 80 de bani pe kilowat la energia electrică și de la 37 de bani pe kilowat la 31 de bani pe kilowat (n.a. la gaze naturale), indiferent cât consumă.
Dacă în plus, față de acest lucru, consumă 500 de kilowați lunar și 300 de metri cubi lunar atunci beneficiază de o compensare suplimentară și practic vor plăti 68 de bani pentru energia electrică și circa 22 de bani pentru gaze naturale, cu toate taxele incluse
.”, a declarat Virgil Popescu.