You are currently viewing GUVERN:  SE INTRODUC NOI RESTRICȚII ÎN ROMÂNIA

GUVERN: SE INTRODUC NOI RESTRICȚII ÎN ROMÂNIA

Ministrul Nelu Tătaru și Raed Arafat anunță acum noi restricții în România. „Suntem pe un trend ascendent”, a afirmat Nelu Tătaru în debutul anunțului privind noile măsuri luate în calcul de autorități, pe fondul creșterii cazurilor noi de Covid-19 pe teritoriul Româniri.

Printre măsurile anunțate luni seara, interzicerea pelerinajelor religioase. Participarea la sărbătorile religioase este permisă doar persoanelor care au domiciliul în localitate, fără participarea pelerinilor din alte localități.

”Referitor la organizarea sărbătorilor religioase, sunt permise numai celor cu domiciliul în localitatea unde se desfășoară, fără pelerini din alte localități. Riscul major nu este numai participarea, ci și pe durata transportului sau înapoi acasă”, a anunțat Raed Arafat.

În zonele cu incidență 1,5 a cazurilor de Covid-19, recomandarea este ca toți agenții economici să ia în considerare munca de la domiciliu și unde nu se poate, decalarea programului. Se analizează suspendarea activității agenților care nu respectă regulile cel puțin 30 de zile.

Sunt vizați de noi măsuri și cetățenii care vin în România.

”S-au făcut evaluări la tot ce înseamnă relaxare sau revenire la normal şi actualizări ale listelor ţărilor care au un indice ridicat. Ca urmare a aceste actualizări, s-au luat în seara aceasta şi anumite decizii, astfel pentru cetăţenii care vin din aceste ţări cu indice mai ridicat decât al ţării noastre se impun şi o serie de reguli”, a spus Nelu Tătaru.