You are currently viewing GUVERN: România va beneficia în următorii ani de 30 de miliarde de euro pentru investiţii

GUVERN: România va beneficia în următorii ani de 30 de miliarde de euro pentru investiţii

  • Post category:GUVERN

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a transmis că România va beneficia în următorii ani de aproape 30 de miliarde de euro pentru noi investiţii şi reforme, în plus faţă de celelalte instrumente de finanţare europeană.
„Prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, România va beneficia în următorii ani de aproape 30 de miliarde de euro pentru noi investiţii şi reforme, în plus faţă de celelalte instrumente de finanţare europeană.
Inclusiv pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”, destinat protejării cetăţenilor şi economiei naţionale, beneficiază de susţinerea europeană. Din cele 17,3 miliarde lei cât reprezintă valoarea întregului pachet, 9 miliarde de lei vor fi asigurate din fonduri europene. Fie că vorbim despre digitalizare şi energie, sănătate şi infrastructură, educaţie şi mediu, sprijinul european ne oferă perspectiva unei dezvoltări sustenabile, care îşi va pune amprenta definitorie asupra modernizării ţării şi creşterii calităţii vieţii oamenilor”.
România a beneficiat până acum de la Uniunea Europeană de aproape 42 de miliarde de euro net, bani europeni utilizaţi în diferite proiecte care au contribuit la reducerea unor decalaje de dezvoltare şi au stimulat iniţiativa privată.
Premierul precizează că Executivul de la Bucureşti „rămâne ferm angajat obiectivului de a proteja cetăţenii şi a susţine economia, prin investiţiile finanţate de la bugetul de stat şi din fonduri europene”.