You are currently viewing GUVERN: Vor incepe platile pe schema de ajutor pentru companiile afectate de COVID

GUVERN: Vor incepe platile pe schema de ajutor pentru companiile afectate de COVID

  • Post category:GUVERN

Premierul Ludovic Orban i-a transmis, miercuri, ministrului economiei ca trebuie grabita inceperea platilor pe schema de ajutor pentru companiile afectate de COVID:
„Domnul ministru Popescu, avem doua teme importante: cand incep platile pe schema de ajutor pentru companiile afectate de COVID, respectiv platile catre microintreprinderi sau SRL-uri fara angajati si platile pentru granturile de capital social? (…) E si o asteptare foarte mare. Stiti ca foarte multe companii au aplicat si pentru ele sunt vitale aceste resurse si aici va trebui sa ne miscam foarte repede”, a spus Orban in sedinta de guvern.
Ministrul economiei a precizat ca, in acest moment, sunt validate 5.100 de cereri pentru microgranturi acordate de Guvern pentru companiile afectate de criza COVID-1:
„Astazi, la ora aceasta, cand vorbim, sunt validate 5.100 de cereri din schema unu, cea cu microgranturi de 2.000 de euro. Maine se trimit notificarile catre cei 5.100 cu contractele, pentru a putea fi semnate in aplicatia informatica, totul va fi informatic. Banii aferenti acestor cereri acceptate sunt deja, se gasesc deja in momentul de fata in banci, deci nu mai sunt in agentii, nu mai sunt in minister, sunt in banci. Intreprinzatorii nu trebuie sa faca decat sa incarce in aplicatie contractul semnat si in doua zile maximum banii le reintra in cont. Referitor la schema 2, aceeasi evaluare va incepe luni dimineata si estimam ca tot asa, la jumatatea saptamanii, pentru primul calup de 5.000, de 6.000, de 7.000 de cereri va incepe plata”, a sustinut Popescu.