You are currently viewing Ministerul Mediului: Garanția pentru sticlele din plastic va fi de 50 de bani

Ministerul Mediului: Garanția pentru sticlele din plastic va fi de 50 de bani

  • Post category:GUVERN

Garanția pentru sticlele din plastic pe care Ministerul Mediului o va propune va fi de 50 de bani per sticlă, indiferent de mărimea acesteia, dacă respectivul ambalaj este de până în 3 litri, a spus ministrul Tanczos Barna.
„Poate să fie un venit interesant pentru copii, care se duc după aceea și mănâncă ceva. Nu se va mai arunca sau dacă cineva găsește o sticlă, cu siguranță ridică sticla și merge și o predă la o stație automată.
Vor putea fi predate și sticlele de plastic fără dop, dar vor trebui să fie sticle colectate după pornirea programului, adică sticlele de acum 5 ani care sunt aruncate în natură nu pot fi predate, pentru că sistemul așa funcționează.
După pornirea programului, fiecare sticlă o să aibă un marcaj care o identifică în sistem și din momentul acela se pot preda.
Săptămâna viitoare, probabil că marți, voi prezenta actul normativ în forma finală în coaliție și intră în analiza interministerială. O asumă coaliția, partidele de guvernământ și intră în circuitul de avizare”, a anunțat Tanczos Barna.