You are currently viewing Ministerul Sănătății: Daca nu ne vaccinam, ne putem astepta la un val patru mai intens

Ministerul Sănătății: Daca nu ne vaccinam, ne putem astepta la un val patru mai intens

  • Post category:GUVERN

Ministrul Sănătății, Ioana Mihaila, a declarat ca daca nu ne vaccinam, ne putem astepta la un val patru mai intens.
„Daca vorbim de valul patru si cum ne pregatim, cred ca acele lectii pe care le-am invatat in celelalte valuri de pana acum trebuie sa ne invete sa fim mai flexibili, sa nu ajungem intr-o extrema sau alta, ne asteptam sa nu mai ajungem la aceasta incarcatura de pacienti pe care am avut-o in valurile doi si trei, pentru ca am avut un procent de persoane vaccinate si un alt procent de persoane care au trecut prin infectie, motiv pentru care, cel putin in acest moment, nu cred ca mai este cazul ca spitalele sa fie inchise pentru pacientii non-covid”. a declarat ministrul sănătății.

„Cred ca, daca nu ne vaccinam, ne putem astepta la un val patru mai intens si, daca reusim sa vaccinam un mare procent al populatiei si mai ales al populatiei la risc,ne putem astepta ca acest val patru sa fie usor gestionabil.
Cred ca este posibil sa mai crestem ritmul de vaccinare sau macar sa-l mentinem ca si acum. Este posibil, dar cu eforturi mai mari, mai ales din punct de vedere al muncii de convingere sa reusim sa vaccinam mai mult in mediul rural, pentru ca acolo dorinta de vaccinare este mai redusa. eforturi sustinute trebuie sa faca medicii de familie, preotii, profesorii sau autoritatile locale sau asistentii sociali care „ar trebui sa se simta responsabili pentru comunitatea in care locuiesc”.”., a declarat ministrul Ioana Mihaila.
Legat de reluarea cursurilor in scoli din toamna, Mihaila a afirmat: „Voi sustine ca, la interior, daca distanta nu se poate respecta, copiii sa ramana cu masca, cel putin cei care nu sunt vaccinati”.