You are currently viewing ÎNVĂȚĂMÂNT : STRATEGIA DE DIGITALIZARE A EDUCAȚIEI A FOST LANSATĂ ÎN DEZBATERE PUBLICĂ

ÎNVĂȚĂMÂNT : STRATEGIA DE DIGITALIZARE A EDUCAȚIEI A FOST LANSATĂ ÎN DEZBATERE PUBLICĂ

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică strategia de digitalizare a educației din România 2021-2027.

Această strategie de digitalizare își propune ca 90% din populația României să fie alfabetizată digital, iar toate școlile să fie dotate din toate punctele de vedere.

Strategia a fost elaborată în 54 de zile de la data lansării procesului de consultare publică, ceea ce reprezintă un timp record.

La finalizarea strategiei au contribuit peste 1.200 de persoane, 72 de experți, 24 de organizații din societatea civilă și 18 companii din domeniul digitalizării.

Totodată, au fost organizate mai multe dezbateri dintre care au rezultat și 574 de propuneri.

Potrivit MEC, obiectivele acestei strategii sunt următoarele:

-90% din populația României să fie alfabetizată digital;
-formarea a 82% din populație cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani pentru meserii emergente;
-dotarea tuturor unităților de învățământ din România cu infrastructură și resurse tehnologice adaptate schimbărilor permanente.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit despre acest proiect de digitalizare : „Ministerul Educației și Cercetării supune atenției dumneavoastră Strategia de Digitalizare, pe care astăzi o lansăm spre consultare publică , pentru ca toți cei care au răspuns apelului nostru să-și recunoască propria contribuție, să transmită completările pe care le consideră necesare, pentru a fi siguri că nu s-a omis nimic important”.

Monica Anisie a mai suținut și faptul că în ultimii 10 ani bugetul pentru digitalizarea și îmbunătățirea sitemului educațional a fost de 0 lei.

Această propunere de strategie din România este disponibilă până pe data de 15 februarie 2021, pe site-ul Ministerului, iar de luni se va publica și un instrument de colectare a observațiilor.

Sursa: mediafax