You are currently viewing Ministrul Educaţiei : „Soluția pentru vaccinarea cadrelor didactice ar putea fi centre mobile de vaccinare, organizate în Casa Corpului Didactic”

Ministrul Educaţiei : „Soluția pentru vaccinarea cadrelor didactice ar putea fi centre mobile de vaccinare, organizate în Casa Corpului Didactic”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că ministerul propune amenajarea de centre de vaccinare pentru angajaţii din sistem în sediile Caselor Corpului Didactic din fiecare judeţ şi în unele universităţi, în cazul instituţiilor de învăţământ superior.
Ministrul reafirmă că prioritate la vaccinare vor avea cei aflaţi „la interfaţa directă de lucru” cu elevii şi studenţii.
El a spus că prioritate la vaccinare vor avea acei angajaţi din grădiniţe, şcoli sau universităţi care sunt „la interfaţa directă de lucru cu elevul”, respectiv cu studenţii:
„Noi venim cu solicitări și cu propuneri să cooperăm atât cât avem în atribuții, adică locații, apoi o să dăm o situație cu tot personalul din creșe și grădinițe, personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic, iar în învățământul primar, gimnazial și liceal, o să dăm o situație cu numărul cadrelor didactice care vor să se vaccineze în fiecare județ, pentru a putea planifica numărul de doze.
Este vorba de cadrele didactice care sunt la interfața directă drirectă de lucru elevul. La fel și în cazul universităților, vom acorda prioritate celor care sunt la interfața directă de lucru cu studentul”.
Cîmpeanu a susţinut că ministerul poate pune la dispoziţia celor care organizează campania de vaccinare listele cu angajaţii aflaţi în prima linie din sistem, precum şi statistici legate de vârsta acestora.
Ministrul Educaţiei a precizat că există propuneri de completare a ordinului de ministru care reglementează funcţionarea şcolilor după perioada în care cursurile s-au desfăşurat exclusiv în online.