You are currently viewing PROIECTELE ERASMUS- OPORTUNITATE DE ÎNVĂȚARE PENTRU PROFESORII DE LA GRĂDINIȚA CU PP NR.1 TÂRGOVIȘTE

PROIECTELE ERASMUS- OPORTUNITATE DE ÎNVĂȚARE PENTRU PROFESORII DE LA GRĂDINIȚA CU PP NR.1 TÂRGOVIȘTE

Grădinița cu P.P. nr.1 Târgoviște implementează în perioada 2020 – 2022 proiectul cu titlul ,,INCLUSION THROUGH SENSORY INTEGRATION’’ cu numărul de referință 2020-1-IS01-KA229-065808_3, proiect finanțat de Comisia Europeană, prin programul ERASMUS+, Acțiunea KA2, parteneriate strategice pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar.
Partenerii acestui proiect sunt:
1. Leikskólinn Gefnarborg-Icelanda-COORDONATOR,
2. Nipiagogeio Karterou, Heraklion Grecia,
3. Dječji vrtić Vrbovec, Vrbovec-Croația,
4. Katarina Barnstugeförening, Stockholm-Suedia,
5. Grădinița cu PP nr.1 Târgoviște, România
Obiectivul proiectului este acela de a sprijini incluziunea prin integrarea senzorială a tuturor copiilor prin sesiuni educaționale, inclusiv alfabetizare, educație în aer liber, luând în considerare capacitatea de creativitate și un mediu de învățare bine organizat.
Acest proiect își propune implicarea profesorilor, copiilor din grupul țintă, părinților în crearea unui mediu și a unor metode de predare care să susțină integrarea senzorială pe tot parcursul vieții de zi cu zi în instituțiile participante.
Scopul proiectului este acela de a înțelege și dezvolta metode de lucru cu privire la modul de explorare și dezvoltare a diferitelor simțuri. Deoarece lucrul cu simțurile este atât de important pentru întreaga dezvoltare a copilului, acest proiect le oferă profesorilor din învățământul preșcolar sarcina unică de a organiza educația și mediul, astfel încât copilul să poată experimenta diverse simțuri pe parcursul zilei.