You are currently viewing Apel al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului către urmașii deținuților politici de la Periprava pentru testarea ADN

Apel al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului către urmașii deținuților politici de la Periprava pentru testarea ADN

  • Post category:JUSTITIE

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) face un nou apel către persoanele care au avut în familie deținuți politici decedați la Periprava, precum și către orice persoană care are cunoștință despre astfel de rude, să contacteze instituția pentru o serie de teste ADN pentru identificarea victimelor:
„”În urma cercetărilor arheologice efectuate până în prezent au fost exhumate osemintele a 51 de persoane, cel mai probabil aparţinând deținuților politici decedaţi la Periprava. Rămășițele pământești recuperate au fost depuse pentru analize și examinări de specialitate la Institutele de Medicină Legală din Iași și București.
Pentru ca acest fapt să fie posibil, este necesară recoltarea unor probe comparative de la rudele și urmașii în viață ai victimelor. Toate costurile pentru aceste analize sunt suportate de către stat.
IICCMER face un nou apel către persoanele care au avut în familie deținuți politici decedați la Periprava, precum și către orice persoană care are cunoștință despre astfel de rude, să contacteze pe orice cale instituția noastră (0213167565; 0213167557; office@iiccmer.ro), în vederea informării asupra procedurilor legale ce trebuie urmate și a îndrumării către autoritățile care au în sarcină identificarea victimelor.”