You are currently viewing Ministerul de Interne a fost sancționat cu avertisment de  către CNCD pentru  acordul de Paște doar cu Biserica Ortodoxă Română

Ministerul de Interne a fost sancționat cu avertisment de către CNCD pentru acordul de Paște doar cu Biserica Ortodoxă Română

  • Post category:Național

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat Ministerul Afacerilor Interne cu avertismentul contravențional (fără amendă) pentru că în plină pandemie de covid a încheiat doar cu Biserica Ortodoxă Română un acord privind înlesnirea celebrării Paștelui de către credincioși, potrivit unui comunicat de presă.

CNCD a decis că lipsa unui acord între Ministerul de Interne și celelalte culte creștine este disriminatoriu.

”Lipsa unui acord cu privire la reguli de participare la Sărbătorile Pascale din anul 2020 pentru toate cultele creștine recunoscute de lege reprezintă faptă de discriminare, conform art. 2 alin. (1) și art. 2 alin. (4) din O.G. 137/2000, republicată”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit hotărârii adoptate cu 7 voturi pentru și 1 vot împotrivă, Colegiul director al CNCD a recomandat Ministerului Afacerilor Interne ca ”în viitor să respecte obligația de echidistanță față de toate cultele recunoscute din România și să stabilească reguli nediscriminatorii în exercitarea dreptului la libertatea conștiinței”.