You are currently viewing IPJ DÂMBOVIȚA : AU FOST DEPISTAȚI ÎN TRAFIC CONDUCĂTORI AUTO CU ALCOLEMIE 0,80, SUB INFLUENȚA DROGURILOR SAU FĂRĂ PERMIS

IPJ DÂMBOVIȚA : AU FOST DEPISTAȚI ÎN TRAFIC CONDUCĂTORI AUTO CU ALCOLEMIE 0,80, SUB INFLUENȚA DROGURILOR SAU FĂRĂ PERMIS

  • Post category:Poliția

COMUNICAT DE PRESĂ

-La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 16:40, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au oprit pentru control, pe drumul național 1A, pe raza localității Bujoreanca, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din municipiul București.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat că cel în cauză are dreptul de a conduce suspendat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, faptă prevăzută de art. 335 alin. 2 din Codul Penal.

– La data de 1 decembrie, în jurul orei 00:40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au surprins, pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Târgoviște, un tânăr de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, faptă prevăzută de art. 336 alin. 2 din Codul Penal.

De asemenea, tânărul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 55/2020, pentru circulația în locurile și, după caz, în intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă.

– La data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 00:24, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au oprit pentru control, pe bulevardul Constantin Brâncoveanu din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani.

Fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat la 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal.