You are currently viewing Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 05 – 11 octombrie 2020

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 05 – 11 octombrie 2020

  • Post category:Pompierii

În perioada 05 – 11 octombrie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 49 evenimente: 6 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 9 incendii de vegetație, 16 acţiuni pentru asigurare zonă, 13 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 5 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (două salvări animale, două deblocări de ușă și o degajare copac căzut pe carosabil). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 200 cazuri medicale.
Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 3 controale pe linia situațiilor de urgență (la 3 unități de învățământ). De asemenea, au mai fost desfășurate 3 activități (două verificări, în comun cu IPJ/DSVSA și o informare preventivă) privind măsurile care trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la obiective cu afluență mare de public. S-au aplicat 6 sancțiuni contravenționale principale (avertismente). Nu au fost aplicate sancțiuni complementare. Au fost emise două avize de securitate la incendiu (pentru o clădire de producție și sediu autorități publice).
În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE – ISU ”BASARAB I” DÂMBOVIȚA