You are currently viewing ISU DAMBOVITA: MISIUNI ALE POMPIERILOR DÂMBOVIȚENI ÎN PERIOADA 24 APRILIE – 01 MAI 2023

ISU DAMBOVITA: MISIUNI ALE POMPIERILOR DÂMBOVIȚENI ÎN PERIOADA 24 APRILIE – 01 MAI 2023

  • Post category:Pompierii

În perioada 24 aprilie – 01 mai 2023, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la 263 evenimente: 21 incendii (locuinţe, anexe gospodăreşti, vegetație uscată etc.), 10 acțiuni la accidente rutiere, 17 acțiuni pentru asistența persoanelor aflate în dificultate, 11 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, salvări animale, asigurare zonă etc.) și 204 cazuri medicale.

Pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite, în toată această perioadă, peste 130 de pompieri au fost la datorie, zilnic, pregătiți să acționeze pentru protecția și siguranța persoanelor prin asigurarea intervenției operative.

În minivacanța prilejuită de sărbătorirea Zilei 1 Mai, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Basarab I” al județului Dâmbovița au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență.

Astfel, în perioada 28 aprilie – 01 mai 2023, pompierii militari dâmbovițeni au acționat la 145 evenimente: 3 evenimente rutiere, 15 incendii, 8 acțiuni pentru asistența persoanelor aflate în dificultate și 5 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, salvări animale, asigurare zonă etc.). Totodată, paramedicii SMURD au fost solicitați în 114 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

ISU Dâmbovița