You are currently viewing PEFECTURA DAMBOVITA: Au început controalele în școlile din județ

PEFECTURA DAMBOVITA: Au început controalele în școlile din județ

  • Post category:Prefectura

Din Ordinul Prefectului județului Dâmbovița, au fost constituite două comisii pentru verificarea unităților de învățământ din județ.
Acestea sunt coordonate de cei doi subprefecți, Manea Marinela Daniela (pentru partea de nord a județului) și Dragotă Zamfir Ana Maria (pentru partea de sud a județului), alături de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița precum și ai Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița.
Până pe data de 3 septembrie, cele două comisii vor controla modul în care unitățile de învățământ preuniversitar din județ s-au pregătit pentru începerea anului școlar 2021-2022.
Se va urmări cu prioritate respectarea normelor igienico-sanitare, prezența autorizației sanitare de funcționare, executarea lucrărilor de reparații, reabilitare, consolidare, modernizare, asigurarea apei potabile în unități, starea igienico-sanitară a grupurilor sanitare, starea sălilor de clasă (igienizare, mobilier, paviment, iluminat, încălzire-centrală termică/lemne de foc), modul de gestionare a reziduurilor menajere (rampă amenajată, mod de colectare și evacuare a acestora), asigurarea materialelor de curățenie și de protecție sanitară. La finalul acțiunii urmează a fi întocmit un raport de control cu privire la rezultatele verificărilor.