You are currently viewing SINDICATE:  FSE „SPIRU HARET“ solicită ca testele pentru elevi să fie ambalate individual

SINDICATE: FSE „SPIRU HARET“ solicită ca testele pentru elevi să fie ambalate individual

  • Post category:SINDICATE

Președintele Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” transmite o scrisoare deschisa colegilor din învățământ, prin care le aduce la cunoștință că a cerut ca testele din salivă folosite pentru testarea elevilor in scoli, să fie ambalate individual:
” Dragi colegi,
Amatorismul și „heirupismul“ au devenit politică de stat în România. Avem funcționari care lansează licitații fără nicio logică, cum a fost cea pentru testele din salivă, care au venit angro, fără a se ține cont de cum vor fi distribuite și folosite.
Testele nu respectă nicio regulă de siguranță sanitară, acestea urmând să fie manipulate de cel puțin trei persoane înainte să ajungă la elevi, în condițiile în care nu toate piesele care formează kit-ul sunt ambalate și sigilate individual. În plus, unitățile de învățământ nu au achiziționat recipiente pentru distribuirea testelor către elevi.
Practic, acestea vor fi date din mână, în mână, etc. Pe lângă amatorism, mai avem parte și de „heirupismul“ unora, pentru care timpul liber al directorilor și al colegilor din școli nu contează.
Am reușit, ieri 26 noiembrie, după discuțiile avute cu reprezentanții Ministerului Educației, să blocăm distribuirea în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie. Însă, nici la această oră nu se știe exact modul în care testele vor ajunge la unitățile de învățământ/părinți.
De aceea, am solicitat astăzi, la prima oră, ministrului ca aceste teste să fie împărțite pe 2 și 3 decembrie, urmând a fi utilizate începând cu 6 decembrie.
De asemenea, FSE „SPIRU HARET“ a solicitat ca, începând cu următoarea tranșă, testele să corespundă normelor sanitare și să fie ambalate individual.

Marius Ovidiu Nistor
Președinte”