You are currently viewing SOCIAL: „Norma de hrană pentru elevi”-un proiect pentru  toți  elevii

SOCIAL: „Norma de hrană pentru elevi”-un proiect pentru toți elevii

  • Post category:Social

Cu ocazia Zilei Naționale a României, lansez cel mai îndrăzneț și totodată uman proiect în viitorul Parlament pentru toți copiii acestei țări!
„Norma de hrană pentru elevi” este o idee născută dintr-o revoltă interioară, dintr-o constatare personală că abandonul școlar cu care ne confruntăm, ca națiune este intrinsec legat de cauze obiective, de lipsuri, de nevoi primare nesatisfăcute. Lipsesc multe, inclusiv banii de drum, de pachet , de rechizite, de încălțări pentru mulți dintre copiii României, mai ales din mediul rural.
Cu atât mai mare a fost revolta când am citit Ordinul 1.365/C din 01.04.2020 pentru aprobarea valorilor financiare actualizate ale normelor de hrană a persoanelor private de libertate, semnat de ministrul Predoiu prin care sunt enumerate nu mai puțin de 12 norme speciale pentru regimul penitenciar, cu valoare maximă de 7,67 lei, fără tva, pe zi. Plus drepturile de: asistență medicală gratuită, cablu tv gratuit, căldură gratuit, petiționare gratuită și remunerare pentru munca prestată.
Nu vreau să fiu absurdă sau cinică, dar parcă viitorul națiunii sună mai ofertant în pușcărie decât respectul cuvenit elevilor care vor să învețe, atât, în școli! Asta nu este dreptate, ci nepăsare pentru mânuțele unor copii de români chinuiți, ce vor să țină cu măiestrie un stilou. Nu de noi, ci de un sistem incapabil să ofere echitate socială, e drept!
Proiectul va da posibilitatea multor copii să meargă în continuare la școală, să aibă un viitor. Și cu siguranță, să nu mai adoarmă cu stomacul gol, la lumină lumânării, în secolul tehnologiei și al gadgeturilor futuriste.
*Îmi rezerv dreptul de autor, orice plagiat va fi sancționat conform normelor în vigoare.

Neatu Eugenia Mirela