You are currently viewing Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă va purta prima uniformă a Uniunii Europene

Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă va purta prima uniformă a Uniunii Europene

  • Post category:U.E.

Frontex, Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, a fost înființată în 2004 cu scopul de a sprijini statele membre ale UE și țările asociate spațiului Schengen în protejarea frontierelor externe ale spațiului de liberă circulație al UE.
Frontex este o agenție operațională care desfășoară pe tot cuprinsul UE, în orice moment, peste 1 500 de ofițeri din statele membre.
Pentru a-și crește capacitatea de urmărire a situațiilor noi cu evoluție rapidă, centrul de situație al Frontex, cu atribuții de monitorizare a frontierelor externe, operează în prezent 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.
În calitate de agenție a Uniunii Europene, Frontex este finanțată din bugetul UE, precum și din contribuțiile țărilor asociate spațiului Schengen.
Frontex a anunţat că au stabilit o uniformă comuna ofiterilor, care va contribui la crearea unui regim simbolic consistent şi singular, aşa cum nu a mai existat până în prezent.
Pentru prima dată, Uniunea Europeană are propriul serviciu în uniformă: Poliţia de Frontieră şi Gardă de Coastă la nivel european.