You are currently viewing U.E. : Românii care lucrează legal pe teritoriul Uniunii Europene, pot primi alocații europene pentru copii

U.E. : Românii care lucrează legal pe teritoriul Uniunii Europene, pot primi alocații europene pentru copii

  • Post category:U.E.

Românii care lucrează legal în străinătate, pe teritoriul Uniunii Europene, pot primi alocații europene pentru copii de până la 160 de euro.
Pentru a beneficia copiii de alocația europeană, românii trebuie să depună un formular la Agenția Națională pentru Prestații Sociale. Alocația europeană este între 100 și 160 de euro.
Mihaela Nabăr, directorul executiv al World Vision, a declaratcă: „Toți românii care lucrează în afară legal și au reședința pe teritoriul unei țări europene au acces la această alocație europeană, care de fapt e o prestație de tip familial. Are de fapt același regim ca și alocațiile din sistemul românesc. Se poate obține și retroactiv mergând pe un termen de 1 până la 3 ani. Bineînțeles, sunt mai multe criterii care se iau în calcul.
În acest moment, deși vorbim de milioane de români plecați în afară României pentru a lucra, cam 3% dintre cei de pe teritoriul Uniunii Europene obțin acest tip de alocație, ceea ce înseamnă că principala problemă în accesarea acestei alocații este lipsa de informare.Una dintre soluțiile la care ar trebui să ne uităm cu prioritate este aceea de a ne informa cetățenii. Noi, cei din instituțiile responsabile să o facem, și aici m-aș uită la agenția județeană pentru prestații sociale sau la agenția națională în curtea căreia se depune formularul E411 pentru obținerea alocației”.

Formularul E411 poate fi descărcat de aici.: https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA3dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMjEl/MkYwOCUyRjIzJTJGMTM3MzM5Ml8xMzcz/MzkyX3Npbmd1cmFjYXNhX3JvX19pbWFn/ZXNfaW1nX2FzaXN0ZW50YV9zb2NpYWxh/X01vZGVsLUU0MTEtY29tcGxldGF0LnBk/ZiZoYXNoPTZjNjY2OGM4YjczYzJlODI1ZWI4NzM4OTQyNDEwZDBk.pdf