You are currently viewing U.E. : Se creează stocuri de medicamente și echipament pentru urgențe nucleare, bacteriologice şi chimice

U.E. : Se creează stocuri de medicamente și echipament pentru urgențe nucleare, bacteriologice şi chimice

  • Post category:U.E.

Uniunea Euorpeană a înfiinţat un stoc de medicamente şi echipament destinate înfruntării unor ameninţări nucleare, bacteriologice şi chimice, în valoare de 540 milioane de euro, în vederea unor urgenţe nucleare, bacteriologice şi chimice ce ar fi posibileca urmare a războiul din Ucraina.
Acest stoc cuprinde vaccinuri, echipament şi medicamente pentru îngrijirea răniţilor în timpul unor atacuri chimice, biologice, radiologice şi nucleare.
”Luăm măsuri concrete pentru a pregăti mai bine Europa împotriva unor potenţiale ameninţări”, a anunţat miercuri comisarul european însărcinat cu Reacţia împotriva Crizelor, Janez Lenarcic.
Războiul din Ucraina alimentează teama cu privire la securitatea instalațiilor nucleare, precum centrala avariată de la Cernobîl, în care a avut loc cel mai grav accident nuclear din istoria omenirii, în 1986, dar şi centrala de la Zaporojie, cea mai mare din Europa.
UE avertizează că Moscova ar putea folosi armament chimic împotriva rezistenţei a ucrainenilor, care au blocat înaintarea rusă.
Încă de la începutul războiului, Rusia şi-a plasat forţele nucleare în stare de alertă şi a ameninţat Occidentul să nu intervină militar în ajutorul Ucrainei.