You are currently viewing U.E.: Taxele vamale pentru produselor ucrainene importate în Uniunea Europeană ar putea fi suspendate un an

U.E.: Taxele vamale pentru produselor ucrainene importate în Uniunea Europeană ar putea fi suspendate un an

Comisia Europeană propune o suspendare, pe o perioadă de un an de zile, a tuturor taxelor vamale impuse produselor ucrainene importate în Uniunea Europeană, cu scopul de a susține economia ţării atacate de către Rusia.
Propunerea este necesar să fie aprobată de Parlamentul European și de către cele 27 de state membre UE pentru a fi aplicată.
Comisia Europeană precizează într-un comunicat că scutirea de taxe este un „gest fără precedent de susţinere a unei ţări aflate în război”.
Preşedinta CE Ursula von der Leyen anunță că a iniţiat această măsură în urma unor discuţii cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.
”Suntem amândoi de acord asupra importanţei cruciale a unei suspendări a drepturilor vamale în vederea susţinerii economiei Ucrainei”, anunţă Ursula von der Leyen.
Comerţul blateral între UE şi Ucraina a însumat în 2021 schimburi în valoare de 52 de miliarde de euro, potrivit CE, un nivel dublu faţă de cel din 2016.
Marea Britanie a anunțat de luni că suspendă taxele vamale impuse produselor pe care le importă din Ucraina și a decis interzicerea exportului anumitor tehnologii către Rusia.