You are currently viewing 9 DECEMBRIE- Ziua Internațională Anticorupție

9 DECEMBRIE- Ziua Internațională Anticorupție

  • Post category:Actual

Se împlinesc 17 ani de când, la data de 9 Decembrie, întreaga lume sărbătorește Ziua Internațională Anticorupție.
Această zi aniversară a fost stabilită prin Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei, semnată de România la data de 9 decembrie 2003 şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenția fiind primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.
Ziua de 9 Decembrie marchează promovarea principiilor etice, legalitatea, integritatea, responsabilitatea și transparența asupra propriilor acțiuni în afacerile publice și private.
Potrivit forului internațional, Ziua Internațională Anticorupție ne reamintește, în fiecare an, problematica prevenirii și combaterii corupției, fiind astfel o dovadă a faptului că se conștientizează gradul ridicat de amenințare reprezentat de corupție la nivel internațional.
Cu ocazia aniversării acestei zile, Direcția Generală Anticorupție se prezintă ca o instituție ce continuă să acționeze cu fermitate în domeniul prevenirii și combaterii corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne, dar și a celorlalte categorii de funcționari publici.
Revenind la semnificația zilei de 9 decembrie, această dată reprezintă un prilej oportun pentru a ne reaminti că trebuie să ne asumăm lupta împotriva corupției, care, alături de terorism, traficul de droguri și de crima organizată, erodează sistematic eforturile instituționale întreprinse cu scopul de a estompa efectele negative ale acestei forme de criminalitate.
Pentru diminuarea practicilor corupte este necesar un efort comun, așadar, reamintim faptul că la nivelul județului Dâmbovița, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, situat în municipiul Târgoviște, strada G-ral I.E. Florescu, nr. 8, telefon/fax 0245632870.
Întrucât prevenirea și combaterea faptelor de corupție nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noștri, rugăm totodată cetățenii să ia atitudine împotriva acestor fapte și să sesizeze ori de câte ori este nevoie la Call-Center Anticorupție 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE DÂMBOVIȚA